Mine hjemmelavede mejeriprodukter
Den første i ser er Cremefraiche
Fløden varmes op til 21 grader
derefter kommer den i skålen og kærnemælk rør i
Cremefraichen står på køkkenbordet natten over |
Sådan ser cremefraichen ud næste dag |
Den sætte i køleskabet til næste dag
Tykmælksost
Her er hvad vi skal bruge foruden en gryde og termometer
Julie rør i det 2 gang med 5 min interval
tykmælken skal varmes op til 40 grader
Så blev den 40 grader. |
Den øses op i kaffefiltre |
Efter har stået i køleskabet natten over, så ser den således ud |
Gad vide hvordan det smager |
Kunne måske godt spise på en boller med tomat skiver
Hjemmelavet Yoghurt
Vi koget mælken ind med en 1/3, ved svag varme dette tog ca. 45 min.
Da den var kølet ned til 40 grader tilsatte jeg noget økologisk yoghurt.
Så blev den pakket ind i et håndklæde og sæt varmt i 6 timer, da jeg lavede yoghurten, mens det var sensommer, kunne jeg ikke finder andre steder en på badeværelse gulvet. ca 3 timer sendere kom jeg i tanke om at jeg lige havde haft ovnen i gang og jeg flyttede derfor yoghurten ud i oven.
Efter 3 timer var den fin tyk
Efter en nat i køleskabet så var den bare klar til vores morgem mad
Den havde en fin konsistens
Med lidt Akacie honning på smaget det rigtig godt
Mine boller af vallen fra Tykmælksosten
Deres fik jeg ikke skrevet ned hvor meget jeg brugte af tingen, da jeg er gamle køkkenassistent er det bare noget som jeg har i fingerne. :-)
Så har dejen hævet i 3 timer, hvorfor så langtid var fordi det var en holdhævning
Bollerne klar til at komme i ovnene ved 175 grader
De færdig bagte boller
Velbekom en bolle med tykmælksost og brombær marmelade
Smør med hvidløg og persille
Jeg rystede den i ca 10 min |
efter 2 min |
efter 4 min. |
efter 6 min vallen hældes fra |
10 min |
så var smøret rørt |
Salt tilsættes |
Persille fra haven tilsættes |
Hvidløg |
færdig rørt hjemmelavet hvidløgssmør |
Hej Winnie
SvarSletSikken du har været i gang - super :-)
Vh Ida
Hold da kaje du har været igang. SÅDAN skal det gøres..
SvarSletKnus Henry